Wat doet een metaalrecyclingbedrijf zoals Lotraco B.V.?

Lotraco B.V. koopt ijzer en metalen tegen een bepaalde prijs per kg in.       
De prijzen van ijzer en metalen zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  1. De marktwerking (vraag en aanbod);
  2. De LME (de beurs); en
  3. Hergebruik waarde (kan er nog iemand gebruik maken de afgedankte spullen).

De Metaalrecycling bedrijven zoals Lotraco B.V. bieden vaak verschillende prijzen voor zakelijke maar ook particuliere klanten. Je zou zeggen dat de bovenstaande factoren doorslaggevend zijn voor de metaalrecyclingbedrijven om prijsbepaling te doen en de prijs dus redelijk identiek is. Dit is echter vaak niet het geval.

De prijzen staan vaak vast, de kosten bij de verschillende bedrijven in de metaalrecycling zijn verschillend en daardoor moet er een verrekening komen in de prijsbepaling. Dus meer kosten, is minder kunnen betalen aan de klanten. Een andere belangrijke factor is het netwerk wat de betreffende metaalrecycling heeft, kan met het recyclingproduct doorverkopen aan een eventuele specialistische eind verwerker en daardoor een betere prijs bedingen als de concurrentie.

Metalen zijn optimaal te recyclen, voor 100% en oneindig. Koper, oud ijzer, zink, lood, aluminium, roestvrijstaal, door de goede recyclebaarheid levert metaal sinds jaar en dag geld Onder deze branche vallen bedrijven die metaalafval innemen, opslaan en bewerken om geschikt te maken voor recycling. Deze bedrijven houden zich voornamelijk bezig met ijzer, roestvrij staal, aluminium en overige non-ferrometalen, kabels en accu's op. 

Lotraco B.V. (Familie van der Loop) bestaan al meer dan 100 jaar in de Recycling Metaalhandel branche. Ooit begonnen met een autosloopbedrijf dat uitgegroeid is naar een Metaal Recycling bedrijf.