In Lotraco kijken wij altijd naar wat duurzamer kan en hoe milieubewuster te werken. Wij hechten waarde aan een schoon milieuvriendelijke omgeving. Lotraco is sinds 2013 actief en ook elk jaar bezig, met oog op het milieu, om te kijken waar en hoe wij kunnen verbeteren in duurzaam milieubewust recyclen.

Het recyclen van materialen geschied altijd uit bewuste keuze m.b.t. tot het afvoeren van het materiaal of dat de materialen worden opgehaald door een externe partij. Onze chauffeur maakt duurzame ritten door bepaalde klanten (container klanten) te combineren zodat de vrachtwagens voor 2 verschillende doelen gebruikt worden waar 1 rit voor nodig is. Dit gebeurd ook door een goede planning op het oog op besparing.

Materialen worden altijd vrij van oliën/brandstof/of andere vloeibare stoffen aangeleverd. Bij het aanleveren van materialen worden klanten altijd bewust medegedeeld dat bepaalde materialen niet geleverd mogen worden omdat wij milieubewust willen omgaan met de recycling. 

Zo mogen er geen koelkasten/diepvriezers aangeleverd worden vanwege de gevaarlijke vloeistoffen die hier in verwerkt zijn. Ook geen Tv’s of gasflessen vanwege het ontploffing gevaar. Andere materialen die wij niet recyclen zoals rubber glas puin en afval kunnen niet aangeleverd worden.

Omdat wij op een industriegebied werkzaam zijn proberen wij op het oog voor milieu aan vernieuwingen te denken zoals het investeren in een ‘gezondere’ omgeving mbt de grond. Zorgen dat materialen in de desbetreffende containers terecht komen is een must.

Bij Lotraco zijn wij altijd bezig met hoe kunnen wij nog beter en duurzamer milieubewust denken, vervangen en veranderen voor een schonere toekomst.

Met de overname van Lotraco door Fransisca van der Loop is het oog op verbetering van duurzaam milieu bewust nog meer op de kaart te gezet als dat Lotraco voorheen al mee bezig is geweest.